EasyReader – Voor individuele metingen met behulp van Near Field chips

Tijdens de Corona periode en haar 1.5 meter samenleving voor mogelijk langere tijd adviseerden wij aan onze klanten ons EasyReader systeem waarbij elke deelnemer zelf zijn vertrek en aankomst kan registreren.
Met de EasyReader maakt het niet meer uit of je wel of niet als eerste start. De netto tijd bepaalt de uitslag. Een hele groep laten starten op een tijd is ook mogelijk. Nu nadat we de Corona periode allang hebben afgesloten is het nog steeds een veel gevraagd systeem. Sinds 2014 in gebruik, eenvoudig en betaalbaar.

Jahoma EasyReader Model 2018

Dit is een contact systeem (Near Field of NF) waarbij van dichtbij individueel moet worden gescand. Het kan gebruikt worden bij evenementen met slechts een paar deelnemers maar ook voor evenementen met honderden deelnemers.
Het EasyReader systeem is in eerste instantie ontworpen voor evenementen waar men een klein aantal deelnemers individueel wilt volgen. Bijvoorbeeld omdat bij meerdere onderdelen individueel de tijd moet worden bijgehouden of omdat men zekerheid wilt hebben of de deelnemer een bepaald punt ook wel bereikt heeft.
Denk hierbij aan open water zwemmen (Is iedereen er ook weer uit) of aan meerkampen waar deelnemers individueel een proef afleggen en waarbij de tijd die zij daarvoor nodig hebben moet worden vastgelegd. We zien dit bijvoorbeeld op klimfestijnen. De kastjes vervangen vervangen hierbij de mensen die normaal met een stopwatch de tijd registreren. Met een EasyReader wordt per onderdeel de start en het moment dat men klaar is vastgelegd. De deelnemer voert beide registraties uit en het komt dan ook niet meer voor dat tijden verwisselt worden.  Bij standalone gebruik -dus alleen werkende op een 5V batterij- kunnen er ca. 2400 registraties op de EasyReader worden opgeslagen. Bij 2000 registraties meld de reader middels een dan brandende LED dat het tijd wordt om de reader te verbinden met een computer en de data daarnaar toe over te pompen.

Jahoma EasyReaders en polsbandjes.
Jahoma EasyReaders en polsbandjes.

Het EasyReader systeem is vergelijkbaar met de poortjes die u kent van de NS. Het werkt dan ook met dezelfde chiptechniek. Deelnemers ontvangen een polsband en de EasyReader legt het tijdstip vast.
De EasyReader is een autonome werkend kastje dat slecht op een 5V (USB) voeding behoeft te worden aangesloten om zijn werk te kunnen doen. Na afloop verzameld de organisatie de kastjes en leest deze uit. Het systeem rekent vervolgens de tijd uit tussen de eerste en de laatste uitlezing en presenteert deze verschillen voor u in een tabel.

Jahoma-EasyReader-Form-TimingEvents-Report-Created-700x650

Deze lijsten zijn eenvoudig en voor u gesorteerd op tijd. U kunt deze lijsten eventueel zelf verder bewerken met Excel.

Het systeem is in eerste instantie ontwikkelt voor kleine groepen die op langere reizen een eenvoudig systeem voor tijdmetingen wilden meenemen maar niet te veel materiaal en of kennis van een systeem willen hebben.

Het wordt nu dan ook gebruikt door groepen fietsers die tijdens een tourtocht een berg willen gaan beklimmen en daarvoor een betrouwbare tijdmeting willen hebben.

Het wordt ook gebruikt bij buitenwater zwemevenementen en het vervangt dan de bekende handtellers en stopwatches. Een kastje registreert welke deelnemers het startvak betreden, een tweede registreert als deelnemers tussentijds het vak weer willen verlaten en een derde systeem registreert de aankomsten na het zwemmen. Op deze manier is er niet alleen een sluitende telling van het aantal deelnemers maar heeft u gelijk ook een juiste tijdwaarneming. U weet dus altijd hoeveel mensen er vertrokken zijn en of iedereen ook al weer terug is.

Het wordt gebruikt op sport gala’s waarbij deelnemers individueel een hindernis op parcours moeten afleggen. Bij elke opdracht staat een EasyReader die het moment van aanvangen en het moment van er mee klaar zijn vastlegt.

Het voordeel van het EasyReader systeem t.o.v. de gebruikelijke chip systemen zit hem in het gebruiksgemak en in de lagere kostprijs van de onderdelen die dan ook terugkomen in de huurprijs. De lezers zijn goedkoper en als u op meerdere punten een meting moet uitvoeren is dit interessant. De polsbanden die we verstrekken zijn duurder maar u betaalt slecht de huurprijs per dag.

Uitslag resultaten kunt u na afloop zelf publiceren op uw site of u laat de uitslag plaatsen op onze website https://tijdregistratie.jahoma.nl .

Polsbandjes

In 2017 zijn we over gestapt van handgeschreven nummer op de bandjes naar nette nummers. Dit was een uitdaging omdat het materiaal niet bedrukt kan worden en we de nummers er dus in hebben moeten frezen.

Jahoma EasyReader, Genummerde polsbandjes.
Jahoma EasyReader, Genummerde polsbandjes.