Fysiotherapie en revalidatie toepassingen

De speciale camera die wij gebruiken  maakt het mogelijk om met een hoge snelheid een beweging in detail vast te leggen en deze daarna te analyseren.  Het geeft een fysiotherapeut niet alleen de gelegenheid om de beweging in zijn natuurlijke uitvoering vertraagd te bestuderen maar het is ook een handig hulpmiddel om deze beelden aan degene te laten zien waar het om allemaal draait. Kunnen zien en daarna zelf begrijpen welke bewegingen anders moeten worden uitgevoerd is natuurlijk een geweldig hulpmiddel om een nieuwe beweging snel te kunnen aanleren.

Onze camera’s hebben nog een ander groot voordeel in vergelijking met normale camera’s.  Niet alleen kunnen zij meer beelden maken, de camera en de software kunnen deze ook snel voor uw afspelen op een monitor.  Dit maakt dat de camera als een soort van slimme spiegel kan worden ingezet zodat uw patiënt/sporter direct beelden van zijn/haar lichaam direct kan bekijken die hij/zij anders nooit zou kunnen zien.  Een voorbeeld.  Een loper op een lopende band kan direct op een grote monitor vlak voor hem de kromming van de eigen ruggenwervel te zien krijgen en in tegenstelling tot een spiegel kunnen we dit beeld, naar wens, vergroot en precies gefocust op dat waar het om gaat in beeld brengen.

Deze ideeen zijn we op dit moment in het innovatie project “Sport en Technologie” aan het realiseren. In dit project zijn we met andere deelnemers nu bezig met laboratorium experimenten  hoe we de camera technologie het beste kunnen verbinden met andere meetsystemen en sensoren.

Een van de eerste applicaties die we speciaal voor fysiotherapeuten hebben ontwikkeld is de Jumpmat applicatie. De Jumpmat is de medische variant van de bekende Sprint & Spring applicatie voor coaches en trainers. De Jumpmat is in verband met de extra medische eisen waaraan dit product moet voldoen uitsluitend leverbaar via gerenommeerde firma’s op dit gebied.

Wordt vervolgd…