Tijdklok voor Springen, Sprinten en Snelheidsmeting

Soorten

We leveren verschillende soorten van tijdklokken.

  1. De op onze Spring,Sprint & Speed gebaseerde tijdklokken die hun resultaten tonen op een aangesloten LCD monitor of TV.  Deze klokken werken in combinatie met onze connectiebox die u aansluit op uw PC. De connectiebox verzorgt de communicatie met de sensors zoals, drukknoppen, matten en infrarood lichtpad detectors en de software op uw PC. Configuratie van de klok is via het instelscherm. Hier geeft u aan wat en hoe er gemeten moet gaan worden en wat er getoond moet gaan worden.
  2. De alternatieve Gatso klok – Deze is ook gebaseerd op onze SS&S klok. In dit geval hebben we een afgeleide versie gemaakt speciaal voor continue klokken zoals bijvoorbeeld de Gatso klok die bij het zwemmen wordt gebruikt. We hebben de connectiebox vervangen door een kleine embedded computer. De klok wordt automatisch gestart en stopt nooit. Enige wat u moet doen is de computer aansluiten op een LCD monitor of TV.
  3. En we hebben onze echte LED klokken voor eigen gebruik. Deze zijn gemaakt voor specifieke toepassingen en zijn minder flexibel. De klok kan gestart gestopt en gereset worden. Het doel waarvoor de klok gemaakt is bepaalt het gebruik.  Een klok die dus de minuten, secondes, en milli-seconden laat zie kan dan niet ook even de uren laten zien. Deze LED klokken hebben een eigen LI-ion batterij of worden aangesloten op een 12 Volt bron.

1 – Spring,Sprint & Speed gebaseerde tijdklokken

In onze Spring,Sprint & Speed (SS&S) applicatie zit ook een tijdklok module. We hebben gemerkt dat daar specifiek om gevraagd wordt. Daarom hebben we besloten om deze ‘klok’ ook onder het kopje tijdmeting onder de aandacht te brengen.

Met de tijdklok module kunnen de volgende dingen gedaan worden.

Tijdmeting

De klok reageert op een startpuls en op een stoppuls.  Na de startpuls loopt de klok (rode cijfers) Bij de stoppuls stopt de klok en wordt het resultaat getoond in het vak er onder in blauwe cijfers.  Ondertussen kan de klok alweer gestart zijn voor een volgende deelnemer. Behalve dat de registraties op het scherm staan worden zij ook naar een log bestand geschreven. U heeft dus altijd een harde kopie van uw metingen.

Jahoma SS&S Tijdmeting met twee klokken

Snelheidmeting

In plaats van de een tijd toont de klok de berekende snelheid over een gegeven afstand. De start- en stoppuls  zijn hierbij afkomstig van een mat of een infrarood lichtpad.

Jahoma SSS Snelheidsmeting

Countdown

De klok kan ingesteld worden op maximaal 100 uur.  De klok telt dan af.  U ziet de tijd staan die nog gegaan moet worden maar u ziet ook hoe lang u al onderweg bent met uw evenement.

Jahoma_SSS_25Uurs_countdown_klok_700x416

Conconie

Conconie is een inpanningstest waarbij een zekere afstand in een steeds kortere tijd moet worden gelopen. Wij hebben de conconie module als extra in onze klok ingebouwd zitten.

Een conconnie test bestaat uit een aantal opvolgende rondes waarbij steeds eenzelfde afstand moet worden afgelegd maar wel in een steeds korter wordende tijd.

2 – Gatso klok

Gebaseerd op onze SS&S klok hebben we ook een paar afgeleide exemplaren gemaakt speciaal voor continue klokken zoals bijvoorbeeld de analoge Gatso klok die bij het zwemmen vaak wordt gebruikt. Bij dit type klok hebben we de connectiebox vervangen door een kleine embedded computer. De klok wordt automatisch gestart en stopt nooit. Enige wat u moet doen is de computer aansluiten op een LCD monitor of TV.  Er is geen keyboard of muis nodig. Deze klokken lopen op een externe voeding van 12VDC. Een veilige spanning voor een zwembad dus. De keuze van de monitor laten we aan u over zolang er maar een HDMI aansluiting op zit. Indien gewenst kunnen wij ook de monitor voor u verzorgen.

Jahoma Gatso RunningClock Single counter
Jahoma Gatso Running Clock quattro counter

3 – LED Klokken.

Onze LED klokken waren zijn echte LED klokken en zijn opgebouwd uit 1,2, 4 of zes panelen van 16×32 cm. Pitch afstand is P10. D.w.z. elke LED zit op 10 mm van een andere LED.

Om het board te kunnen laten functioneren is de ingebouwde computer die het LED board aan stuurt voorzien van specifieke software om een en soms twee kunstjes te kunnen uitvoeren. Deze ingebouwde software applicaties zijn dus vast gecodeerd.  We zijn er nog steeds trots op maar zijn met het produceren ervan gestopt

Jahoma LED board met infrarood(IR) lichtsluis op 30 meter afstand.

Huur of koop

Beiden zijn mogelijk. In principe verhuren we alleen ons materiaal omdat latere service aan onze klanten ook geld kost. Door alleen te verhuren hebben we ook het probleem van de support van de in het veld uitstaande apparatuur niet langer meer. Maar wilt u kopen en wilt u daar een goede prijs voor betalen dan willen we het altijd overwegen. Voorwaarde is wel altijd dat u de apparatuur in uw eigen bedrijf gebruikt en niet voor diensten daarbuiten. Heeft u een uitspanning en wordt het daar in vaste opstelling gebruikt dan hebben we er geen probleem mee. Gaat u het zelf ook inzetten op andere locaties en of evenementen dan is koop niet aan de orde.